Pasca cu aluat de cozonac

de Bucataras Medi in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 3930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 120 g zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt topit si 50 ml ulei
  • 2 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 400 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 100 g stafide
  • 3 linguri gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie de
  • fulgi de migdale
  • 1 ou pentru uns pasca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu aluat de cozonac:

Este indicat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Preparare maia
Dizolvam drojdia in laptele caldut(nu fierbinte!!!).Folosim circa 50-75 ml lapte.Adaugam 1-2 linguri de faina si una de zahar si amestecam.
Lasam la crescut 10-15 min sau pana isi dubleaza volumul.
Cernem faina.
Peste faina cernuta punem maiaua crescuta,apoi galbenusurile,sarea si coaja de lamaie.
Punem zaharul in laptele caldut si amestecam pana cand se dizolva zaharul.
Turnam laptele putin cate putin si amestecam.
Daca aluatul este mai tare atunci mai putem pune lapte.
Adaugam treptat untul topit si apoi racorit.Amestecam.
Putin cate putin adaugam si uleiul astfel incat sa se incorporeze cat mai bine in aluat.
Framantam.
Aluatul rezultat trebuie sa fie un pic moale si lipicios.
Acoperim vasul in care am framantat aluatul cu un prosop de bucatarie si il dam la cald ,la crescut pentru circa 1 ora.
In acest timp ne ocupam de umplutura.
Batem bine ouale.
Amestecam branza de vaci cu(rand pe rand si amestecam de fiecare data) ouale,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom,coaja de lamaie,grisul si stafidele.
Cand aluatul este gata crescut il scoatem pe masa de lucru infainata si il impartim in doua.
O parte este pentru baza pascai iar cealalta parte o impartim la randul ei in 3 si formam 3 snururi pe care le impletim ca aici......http://mmihalache.blogspot.ro/2015/05/paine-cu-oua-fierte.html
Intr-o tava rotunda,cu diametrul de 30 cm,punem hartie de copt apoi asezam aluatul pe fundul tavii intanzandu.l cu ajutorul degetelor.Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc pentru a nu da voie aluatului sa creasca foarte mult la copt.
De jur -imprejurul tavii asezam snurul impletit.
Umplem cu amestecul pe care l.am "confectionat" mai sus.Batem bine un ou cu care ungem pasca.Presaram fulgi de migdale.Dam pasca la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 min pana ce se rumeneste frumos si este bine facuta.(facem testul scobitorii).Lasam sa se raceasca si apoi putem felia.

    Este aromata, pufoasa,cu multa branza asa cum imi place mie.....ce mai.....este grozav de buna! Pofta buna! Sursa de inspiratie..... http://www.jamilacuisine.ro/pasca-cu-aluat-de-cozonac-reteta-video/

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Panacris 1

07.06.2015, 16:19

Moni_alex 1

07.06.2015, 21:44

ce bine arata!

-Licurici- 1

09.06.2015, 12:02

ce-mi place pasca!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonacul bunicii